Разследващият журналист беше пребит на 17 март през 2019 г.

Делото за побоя над журналиста Слави Ангелов започва по същество след месец. Днес Специализираният наказателен съд отхвърли искането на подсъдимите и на самия Ангелов обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата.

Според адвоката на журналиста Надежда Ковачева в обвинителния акт липсват важни обстоятелства около организацията на престъплението от преди една година. Не са описани и факти, които да посочват как тримата подсъдими - Бисер Митрев и близнаците Никола и Георги Асенови, са се сговорили да вършат престъпления срещу заплащане.

ЕКСКЛУЗИВНО: Арестуваха нападателите на Слави Ангелов (ВИДЕО)

Ето как коментира Слави Ангелов след отказа на съда да върне обвинителния акт:

“Ние смятаме, че има твърде много обстоятелства, събрани по делото, които говорят за това, че обвинението може да бъде малко по-тежко в няколко квалифициращи текста, но в залата стана ясно, че тези неща могат да се променят и в хода на делото. Това, което виждам от тяхна страна и от техните защитници. Поне сега в началото нещата ще се движат, според мен, бързо“.

Неясноти в обвинителния акт има и според Мариана Тодорова, адвокат на братята Асенови:

“Защитата смяташе, че обвинителния акт не отговаряше на изискванията на закона. Беше много схематичен, употребяваха се изрази, които бяха неясни. Защитата нямаше как да тълкува тези изрази, но съдът прецени, че няма основания, не са нарушени правата подсъдимите“.

Пребиха разследващия журналист Слави Ангелов (ВИДЕО)

Оставиха за постоянно в ареста двама от обвинените за побоя над Слави Ангелов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БНР