Органите на реда не спазват дистанция и са без маски

Повече от 20 френски полицаи са заплашени от наказание за организиране на денс парти в полицейски участък в нарушение на ограниченията и правилата, свързани с пандемията от коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

Медицински сестри вдигнаха шумно парти в COVID болница (ВИДЕО)

Говорител на полицията съобщи, че участвалите в партито, заснето с камери, в парижкото предградие Обервилие, трябва да напишат доклади за поведението си и че ще бъдат наказани. Той не навлезе в подробности какви ще са санкциите.

Партита и други видове събирания са забранени във всички полицейски обекти, изисква се носене на маски и социално дистанциране, броят на хората, които пребивават в едно помещение е ограничен, за да се овладее разпространението на заразатa, каза говорителят.

Глобяват лондонски полицаи, нарушили забраната да се подстригват

На видеозапис от партито, публикуван онлайн, се вижда как няколко души в препълнено помещение танцуват на песента „Макарена”, без да спазват дистанция и да носят защитни маски.

Записът предизвика критики в момент, когато френската полиция патрулира постоянно, за да контролира спазването на вечерния час от 18 часа до 6 часа заради пандемията и е обвинявана в нарушения при проверките на документи и при потушаването на протести.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА