Кинокритикът Димитър Дринов разказва за кино изкушенията по време на пандемия

След броени дни кината отварят врати. С нетърпение очакваме прожекциите на София филм фест и за някои от най-атрактивните филми в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS ще ни разкаже днес кинокритикът Димитър Дринов.

По думите му сега започват да отварят кино салоните, а през март ще започне и София филм фест. Откриването е на 11 март с филма на Камен Калев "Февруари".

Следва Master of Art – нишов фестивал, а и Киномания през април.

Според него както сме постили, сега ще има оргия за сетивата.

„Ябълки“ е филм, представен във Венеция, а Кейт Бланшет го е похвалила. Пандемия от нещо, което причинява амнезия. Идеята за това какво представлява човешката личност, как се ражда съзнанието. Коментар на съвременния дигитален свят, аналогов, този на пандемията. Гръцкото предложение за международен „Оскар“. Това разказа Дринов.

ТОП 10: Обявиха най-добрите филми на годината

"Петя на моята Петя" е филм, проследяващ съдбата на Петя Дубарова. Главната героиня трябва да избере дали да остане жива или да сложи край. Проектът е финансиран от държавата като нискобюджетен филм и е заснет за по-малко от месец", обясни кинокритикът.

Той разкри, че филмът ''Февруари" порследява живота на един човек от 8 до 82-годишна възраст. Има невидима сила, която го кара да върви напред и към смъртта си. Това е филм на Камен Калев, който стои зад "Източни пиеси". 

Дринов препоръча иранското кино.

Какви заглавия обсъди още Димитър Дринов в студиото, вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.