Денислав е сребърен медалист от световно и европейско първенство по тенис на маса за хора с увреждания

Денислав Коджабашев е от Варна. Роден е без длан на дясната ръка, но това не му пречи да мечтае, напротив - той ги следва с още по-голяма мотивация.

Този шампион не само в спорта но и шампион на духа сподели пред Цвети Гагарова за предаването "Пулс" по  NOVA NEWS, че от дете носи протеза и никога не е чувствал проблем или дискомфорт от това.

Признава, че е имал трудности, но никога не са останали в съзнанието му като нещо, което да му създава пречки. Научил се е да живее с нея, а най-често и никой не забелязва, че не е с естетвена ръка.

Денислав е сребърен медалист от световно и европейско първенство по тенис на маса за хора с увреждания.

За първи път започва да участва преди пет години. Бил е много впечатлен и вдъхновен как всеки на тези състезания се е научил да се справя със своя недъг, които са много различни.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Десетки помогнаха на мъжа с увреждания, който меси погачи (ВИДЕО)

Констатира, че в чужбина за хората с увреждания има много повече грижа и внимание, но е убеден, че с времето у нас нивото ще бъде същото.

Вижте повече във видеото.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.