Цветан Панков беше задържан през юни в момент на получаване на подкуп

Бившият шеф на дирекция "Наркотици" в ГДБОП Цветан Панков си отива у дома под домашен арест. Апелативният спецсъд  окончателно промени мярката му за неотклонение с мотив, че не може да извърши ново престъпление.

Шефове на борбата с наркотрафика в ГДБОП – арестувани за подкупи и чадър над дилъри (ВИДЕО+СНИМКИ)

Панков е уволнен дисциплинарно от МВР в средата на този месец. Името му нашумя в средата на миналата година, когато беше задържан при акция на "Вътрешна сигурност" по обвинение, че осигурявал чадър над наркоразпространението у нас. Заедно с него в ареста се озова и шефът на отдела за борба с дрогата в ГДБОП Красимир Ванков. Скандалът с двамата висши антимафиоти доведе до оставката на Ивайло Спиридонов, като дългогодишен директор на службата.

 

 

Арестуваха рецидивист, блудствал с 9-годишно момиченце

„Няма как да окаже и не е оказвал каквото и да било влияние. На първо място, голяма част от свидетелите, които са разпитвани, са служители на МВР - той вече не им е техен пряк ръководител. На второ място, няма как да оказва влияние на когото и да е било от останалите свидетели, те са разпитани по реда, пред съдия, така че тази мярка на този етап ни удовлетворява”, заяви Ивайло Найденов - адвокат на Цветан Панков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.