Според нея повечето учители се страхуват дали ваксините са направени добре от изследователите

Присъствено или онлайн – над 1200 ученици са поискали да учат дистанционно. Нов график за учениците – има ли нужда от удължаване на учебната година? По тези и други актуални теми, свързани с образованието в студиото на "Социална мрежа" по NOVA NEWS говорят Янка Такева, председател на СБУ и Ваня Кастрева, началник на РУО - София.

"В кризисни моменти системата винаги е реагирала много адекватно, ние сме най-дисциплинираната система. Семейната среда е решаващ фактор при онлайн обучението, отношението трябва да отговорно", сподели Кастрева.

По нейното мнение част о израстването на децата е да общуват с връстници. 

Янка Такева, председател на СБУ

"Образователната система е като подвижен мост, клатушкала се е, но е оставала здрава. В условията на пандемия втора учебна година се справяме изключително добре", смята Янка Такева.

Такева: Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември

Тя обясни, че има 4 основни принципа на Еврокомитета по образование – системност в работата, взаимодействието между хората в образователната система и стоящите отстрани, подпомагащи я, приобщаването и традициите.

Според нея повечето учители се страхуват дали ваксините са направени добре от изследователите. А учителите по биология и химия трябва да дадат личен пример. Към края на учебната година 80 % от учителите ще бъдат ваксинирани, забавянето е механично.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.