„Приемането на този закон е исторически момент“, каза тя

Американската посланичка Херо Мустафа отправи днес специални поздравления към Вежди Рашидов за изключително ангажираната му работа по новия Закон за филмовата индустрия и за усилията на цялата парламентарна Комисия по културата и медиите за прецизирането на текстовете между първо и второ четене, съобщава DarikNews.

На проведената онлайн среща г-жа Мустафа се обърна към г-н Рашидов с думите: „Запозната съм с Вашата ключова роля и големите усилия, които полагате този закон да бъде приет. Поздравявам Ви за амбицията България да има закон за киното, който ще осигури нови възможности за българското филмопроизводство и за киноиндустрията. Приемането на този закон е исторически момент“.

Според посланичката новият закон отговаря на всички стандарти за съвременно филмопроизводство. Г-жа Мустафа отбеляза, че консенсусът в Комисията по културата и медиите по закона е модел как трябва да се работи.

Вежди Рашидов благодари за високата оценка, която е атестат и за работата на Комисията по културата и медиите. „Бих се радвал да посрещна г-жа Херо Мустафа в парламента, когато приемаме закона, ако тя има възможност“, отбеляза Вежди Рашидов. Той благодари на посланичката и за експертното становището, което е предоставила по-рано по Закона за радиото и телевизията и съобщи, че очаква от Министерството на културата да изпрати в парламента законопроекта, по който работи вече година и половина и чието обществено обсъждане приключи отдавна. „Българските обществени медии имат нужда от съвременен закон и от гарантиране на свободата на словото“, категоричен е г-н Рашидов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.