Това обяви пред NOVA социалният министър Деница Сачева

Разширяват обхвата на мярката 80 на 20 заради COVID кризата. Това обяви пред NOVA социалният министър Деница Сачева. В началото на април правителството ще обяви и новите сектори, които ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа. До момента са включени хотели, ресторанти, транспорт и туризъм. А пенсионерите с най-ниски доходи също ще бъдат подпомогнати заради пандемията.

"Вероятно още в края на март ще можем да подпомогнем около 392 000 пенсионери с тези 120 лева за хранителни продукти. Така, че една голяма група хора ще се чувства директно подкрепена. Това, освен онези 50 лв.", обясни министърът.

Тя подчерта, че мярката ще важи за хора, които взимат пенсия от 300,01 лв. до 369 лв., колкото е линията на бедност.

Цялото интервю на Деница Сачева пред Диана Найденова в „Карай направо”  може да гледате довечера след централните новини.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е