Плодът е богат и на желязо и калий

Хората, прекарали COVID-19, могат да се възползват от полезните свойства на райската ябълка, според руска диетоложка, цитирана от Радио 1.

Пийте вода за защита от коронавируса

Вера Шарошкина отбелязва, че райската ябълка съдържа витамини А,В и С, което я прави особено полезна за хора с хиповитаминоза след прекарани вирусни инфекции и настинки.
Консумацията на средно голяма райска ябълка освен това осигурява на организма цялата дневна доза йод. Плодът е богат и на желязо и калий, необходими на пациенти с проблеми във функциите на сърдечносъдовата система.

Вълшебните свойства на оцета и защо французойките са влюбени в него

Съдържащите се в райската ябълка антиоксиданти са полезни и за пушачите. Шарошкина предупреждава, че с консумацията на плода не трябва да се прекалява. Диетоложката напомня, че райската ябълка има влакнеста структура, която увеличава натоварването върху храносмилателната система. Хората с алергии, диабет или запек трябва да изключат плода от менюто си. 

Популярен цитрусов плод съдържа вещество, помагащо срещу COVID-19

Шоколадът укрепва имунната система

Какъв сок да пием през първите дни на COVID-19

Кой плод помага в борбата срещу коронавируса?

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА