Кадрите от събитието взривиха социалните мрежи

Видео, на което се вижда как премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис се присъединява към парти с 50 души в къщата на депутата от "Нова демокрация" Христодулу Стефанадис, "взриви" социалните мрежи. Събитието се е състояло на остров Икария. По непотвърдена информация събирането било организирано в чест на премиера.

В нарушение на мерките: 30 души на празненство в софийски ресторант

След силните опозиционни и обществени реакции, депутатът, организирал мероприятието, който е лекар по професия, заяви, че след финала на визитата на премиера на острова, го е поканил на закуска. На нея е присъствала охраната му и придружаващите го лица. Струпване е станало след пристигане на хора, които искали да видят Мицотакис.

ПЪТУВАНЕ В ГЪРЦИЯ: Глоба от 150 евро, ако не носите маски в колата

Близо 6000 глобени за неспазване на вечерния час във Франция

"По време на закуската бяха спазени всички мерки, наложени от протоколите за контрол на пандемията", отбеляза Христодулу Стефанадис.

Говорителят на кабинета Христос Тарантилис уточни, че се подронва образът на премиера без причина.

„Това беше покана на депутата, която бе приета от министър-председателя, който настоя закуската да бъде на открито. Основната опозиционна партия прави неточни описания, като в същото време призовава за шествия и митинги, подкопаващи ефективността на здравните мерки", каза правителствения говорител.

Информация: Бойка Атанасова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.