Американката впечатли най-вече с екипа, с който излезе на корта в Мелбърн

Серина Уилямс за пореден път е тема №1 в тениса, но не заради победата си на Откритото първенство на Австралия срещу Лаура Зигемунд с 6:1, 6:1. 

Страхотен Григор отвя Чилич на старта в Мелбърн (ВИДЕО+СНИМКИ)
 
Американката впечатли най-вече с екипа, с който излезе на корта в Мелбърн. 23-кратната шампионка от Големия шлем се появи с цветен костюм по тялото, с един дълъг и един къс крачол.


 
Прилепналият по тялото асиметричен екип логично бе основна тема на пресконференцията след мача. Уилямс разкри, че вдъхновението е дошло от легендарната лекоатлетка Флорънс Грифит-Джойнър, която почина през 1998 г.

Цвети Пиронкова отпадна от Australian Open 2021

„Да, бях вдъхновена от ФлоДжо, още докато растях. Тя беше прекрасен лекоатлет и невероятен спортист. Постоянно сменяше стила си и избираше невероятни визии. Направихме няколко промени и мисля, че се получи много готино", коментира Уилямс.


 
Още през 2002 г. на US Open Серина се появи на корта с така наречения „котешки костюм“ по тялото. Повтори го на "Ролан Гарос" 2018, когато екипът бе изцяло в черно, а Уилямс заяви, че така се чувства като „супергерой“.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.