В края на седмицата ни очаква сериозно захлаждане

Поройни дъждове и ураганен вятър на много места в Източна България тази вечер.

В Ямбол силен дъжд, гръмотевици и вятър оставиха над 14 селища без ток. По информация на местното радио „999”, в града има паднали дървета, а шест екипа на енергото работят за отстраняване на авариите. Ураганен вятър мина и през Бургас и Несебър. Там бурята отнесе покриви на бараки и сергии. Има и счупени дървета.

По-рано през деня силна гръмотевична буря удари Югозападна България, в района на Сандански и Петрич. На места падна дори градушка. 

В очакване на бурята.. Снимката е от Гоце Делчев Фото Кирил Донков

Публикувахте от Meteo Balkans в Понеделник, 8 февруари 2021 г.

 Африкански прах засипва Балканите

Видео: Meteo Balkans

Снимка: Елена Карапанова

 

 

​Днес над Балканите преминава нестабилен студен фронт с превалявания предимно в южната половина на страната. Вятърът около и след обяд е особено силен с пориви около 100 км/ч. в Югоизточна България, и по източните склонове на Стара планина. В хода на седмицата предстоят превалявания в по-малка степен в сряда и по-значителни в четвъртък, когато отново се очертава силен вятър.

 

Димитър Соколов ни изпраща тези снимки от Сандански

Публикувахте от Meteo Balkans в Понеделник, 8 февруари 2021 г.

ОТ „МОЯТА НОВИНА”: Градушка в София и Хасковско (СНИМКИ)

Захлаждане с потенциал за снеговалежи ще има в края на седмицата. Очаква се леден арктически полъх да свали температурите, а пореден средиземноморски циклон да донесе валежи.

 

Проливен дъжд обгърна Сандански Nikolai Parahulev

Публикувахте от Meteo Balkans в Понеделник, 8 февруари 2021 г.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.