Най-добрият ни тенисист благодари от сърце на българите по трибуните

Най-добрият български тенисист Григор Димитров посвети победата си от втория кръг на Откритото първенство на Австралия на родния си град Хасково. Спазвайки традицията, победителят да отправи послание и да се подпише на камерата на корта, Гришо написа "Haskovo".

Той не пропусна и да благодари за подкрепата на българите по трубините на "Маргарет Корт Арена" в Мелбърн.

"Винаги е специално, когато се чувстваш вкъщи, дори когато си толкова далеч. Когато видя българския флаг, се чувствам горд българин. Това е чест за мен! Благодаря ви за тази възможност", каза Гришо в интервюто след мача.

Григор Димитров постигна категорична победа срещу Алекс Болт, печелейки с 3:0 (7:6 (1), 6:1, 6:2) в мач от 2-ия кръг на турнира от Големия шлем Australian Open. Хасковлията изпита затруднения само в първия сет, но след това показа класата си и надделя над австралиеца. По този начин Димитров си уреди среща с испанеца Пабло Карено-Буста, който игра на полуфиналите на US Open преди година.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.