Инцидентите взеха жертва

Две тежки катастрофи на столични булеварди взеха жертва и осакатиха човек. При първия инцидент кола изхвърча от Ботевградско шосе в река Искър, а шофьорът й мистериозно изчезна.

В нея имало двама души. Водачът е оцелял по чудо, но не и 46-годишният пасажер, който е бил негов роднина. До произшествието се стигнало след като шофьорът на автомобила загубил контрол над превозното средство. Той избягал от мястото на инцидента. По-късно обаче е бил заловен след издирване. Мъжът не е имал право да управлява автомобил, тъй като е бил осъждан условно на шест месеца лишаване от свобода заради шофиране в нетрезво състояние.

Кола падна в река от Ботевградско шосе, има загинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тежък инцидент тази сутрин имаше и в квартал „Подуяне”. 56-годишен мъж е бил ударен от водоноска, докато пресичал оживен булевард. И при този инцидент шофьорът напуснал местопроизшествието и оставил пострадалия в безпомощно състояние, разказват свидетели.

„Имах клиенти през това време, но видях, че човекът стои на колене на пътя. След това явно припадна и после дойде линейката”, разказа Красимира.

Пострадалият веднага е транспортиран с линейка до болница "Св. Анна". Там му е направена спешна операция.

„Направихме по спешност ампутация на левия долен крайник на ниво бедро. Кръвното налягане се подобри“, заяви доц. д-р Сашо Асьов.

Водоноска блъсна пешеходец в София, шофьорът избяга (ВИДЕО+СНИМКИ)

Засега опасност за живота на мъжа няма. Но вероятно в началото на идната седмица ще му бъде направена втора операция.

„Засега ще бъде интубиран, тоест ще бъде в медикаментозна кома толкова, колкото е необходимо”, поясни лекарят.

Пътният участък, където е станало произшествието, е разчистен. Огледите на място продължиха няколко часа. Разпитани са свидетели, както и 48-годишният водач на водоноската, който сам се е предал на полицията. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.