Фирмите, които не са си свършили работата навреме, ще бъдат санкционирани

Глоби за фирмите, които не успяха да почистят навреме магистрала "Тракия". Стотици шофьори останаха блокирани за близо два часа заради закъсал тир и заснежена настилка. Днес Пътната агенция вече е готова да санкционира виновните. Глобите ще са на обща стойност 50 хиляди лева – 30 хиляди за фирмата, която е трябвало да почисти АМ „Тракия”, и 20 хиляди – за тази, която не е почистила столичния Околовръстен път.

Тир се завъртя на "Тракия" и предизвика 16 км задръстване (СНИМКИ+ВИДЕО)

„Обстановката се усложни в цялата страна. Много рязко паднаха температурите със силен до умерен вятър, което затрудни снегопочистващата техника”. Това заяви на брифинг Георги Терзийски, председател на УС на АПИ.

 

„Недобросъвестни шофьори забавиха действията на техниката при изваждането на авариралия тир на АМ „Тракия“ вчера”, заяви Терзийски и допълни: „Искам да изразя своето и на колегите, и на Агенцията, извинение и да го поднеса към шофьорите, които вчера се наложи да изчакват“.

По думите на Терзийски пътищата в страната в момента се обработват, като затворен за почистване в момента е само пътят Завет-Острово в област Разград.

 

 

Деца хвърлят опасни предмети на АМ "Тракия"

„Независимо от това, че снегът не е много, вятърът е бурен и създава огромни преспи на платната, особено в Североизточна България, където обстановката ще се усложнява още повече“, подчерта той.

От АПИ призоваха шофьорите да бъдат особено внимателни и да спазват инструкциите на пътните власти.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.