Предполагаемата извършителка е задържана

Съдът задържа 36-годишна жена, обвинена в умишленото убийство на собствената си майка, съобщават от Софийската градска прокуратура. На 11 февруари К.Б. нанесла побой на 74-годишната си жертва в апартамента им в ж.к. „Христо Смирненски“. В резултат на множеството удари с ръце и крака по тялото на възрастната жена, тя починала.

Жена от Хасково обвинена, че е пребила майка си до смърт

В хода на разследването са били събрани достатъчно доказателства срещу арестуваната. По дланите и ходилата й имало кръвонасядания и петна от изсъхнала кръв. От разпити на съседи се разбрало, че по обяд на същия ден, в продължение на около два часа, от жилището на възрастната жена се чували викове и тропане.

Настаняват майката, пребила 3-годишното си дете, в психиатрия

При огледа на трупа били установени множество кръвонасядания в областта на главата, гърдите, таза и раменете, както и двустранни фрактури на ребрата. Констатирано било счупване на гръбначния стълб и разкъсване на черния дроб. Обвиняемата К.Б. опитала да затрудни разкриването на извършеното от нея престъпление, като излъгала пристигналите на място правоохранителните органи за обстоятелствата около случилото се.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.