Огромната пратка дрога беше намерена преди два дни

Варненският окръжен съд остави в ареста двамата обвинени за контрабандата на над 400 кг хероин. Дрогата беше задържана на пристанище Варна - Запад преди два дни.

Арестуваните са турски гражданин, който е собственик на шуменската фирма, вносител на стоката и митническият служител от Търговище - Светослав Филев.

Задържаха над 400 кг хероин от Дубай във Варненско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Предвиденото наказание за престъплението е лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 до 200 хил. лв.

 

 

Решението на  Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна, а адвокатите на митническия служител бяха категорични, че няма доказателства той да е виновен.

„Трудно биха установили умисъл в неговите действия, защото реално той няма  касателство нито по освобождаването на пратката, нито при нейното преместване”, каза Бранимир Балачев , адвокат на митническия служител.

„Категорично няма доказателства, че той е съдейства и съучаствал в извършване на контрабанда и пренасяне на хероин”, поясни Иван Томов, друг адвокат на служителя.   

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.