Статуетките ще връчват Хоакин Финикс и Рене Зелуегър

Хоакин Финикс и Рене Зелуегър са сред артистите, които ще връчват награди "Златен глобус" на предстоящата 78-ма церемония за отличията.

Миналата година те спечелиха  статуетки  за най-добър актьор и актриса във филмова драма за изпълненията си в "Жокера" и "Джуди". 

От Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд съобщават, че сред звездите, които ще представят призьорите, са също Кристен Уиг, Аукуафина, Синтия Ериво и Ани Мумоло. 

Наградите "Златен глобус" ще бъдат раздадени на 28 февруари. Тина Фей и Ейми Полър ще водят церемонията от двете крайбрежия на Сединените щати.

Фей ще предава на живо от зала "Рейнбоу" в центъра "Рокфелер" в Ню Йорк, а Полър ще бъде на обичайното място, на което се провежда шоуто - хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс, Калифорния.

Филмът "Манк" и сериалът "Короната" водят по номинации за наградите "Златен глобус" с по шест на брой.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.