Ако спечелят първото място, Кехайови ще дарят наградата си за танцовия състав на село Баня

Семейство Кехайови от село Баня води в конкурса за Най-красива българска носия за 2021 година.  
 
Снимката, с която семейството води в класацията, не е правена специално за конкурса. Тя просто е част от богатия албум на Кехайови, който е пълен със снимки с носии.
 
"Тя е направена по един много красив повод, тука в нашия край всички деца, които са родени през изминалата година, на 21 януари, следващата, празнуват Бабинден и се наричат бабинчета, тази снимка е направена точно тогава, когато моят син беше бабинче и нямаше още годинка. И символизира нашата обич към родното и към българското", обяснява Надежда Кехайова.

Млади певици с инициатива за спасяване на традициите
 
За момента на снимката Надежда си спомня с голямо умиление, защото голямата й мечта била един ден да участва в големия празник на Баня като майка на бабинче.
 
В Баня всички стискат палци Надежда, Георги и синът им Мартин да спечелят конкурса.
 
Но самата Надежда съвсем спортсменски разказва, че е гласувала за други от кандидатите в конкурса.
 
Ако спечелят първото място, семейство Кехайови ще дари наградата си – в името на традициите - за Танцовия състав на село Баня.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.