Не е от фотографите, които снимат хора, по-скоро предпочита хубавите гледки и моменти

Днешният гост в рубриката на предаването "Пулс" по NOVA NEWS - „Зад маската” е доайен в чернодробната хирургия. Проф. Никола Владов е началник на клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА.

Носител е на много награди и високи отличия. Последното от които е орден Стара планина първа степен. Обича да кара ски и да снима красоти от пейзажа. Мечтал е да стане кинооператор, но записва медицина. 

Събота и неделя кара ски, лятото е на Синеморец. В прогимназията за пръв път се качва на ски. В последните 15 г. интензивно практикува, обича да посещава Банско. Планинските спасители са му приятели.

ЗАД МАСКАТА: Неврохирургът, майстор на комиксите и шаржовете

Споделял е удоволствието от „белия“ спорт с дъщеря си, след сватбата й, малко по-рядко, макар че със съпруга й са запалени скиори.

Не е от фотографите, които снимат хора, по-скоро предпочита хубавите гледки и моменти, намира красивото в пейзажите и го запечатва. Избира коремната хирургия, защото му се струва по-трудна.

Баща му също е бил хирург. Най-големият житейски урок, научен от него е, че всеки труд се възнаграждава.

ЗАД МАСКАТА: Педиатърът, автор на първия двуезичен буквар за деца

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.