Тя триумфира с титлата във финала с бухалки

Боряна Калейн спечели четири медала във финалите на уредите в първия за годината турнир от веригата Гран При по художествена гимнастика в руската столица Москва.

Възпитаничката на Мариана Памукова триумфира с титлата във финала с бухалки, като изигра изключително силно съчетанието си и получи оценка от 27.650 точки. След нея след грешки в изпълненията си останаха близначките Арина и Дина Аверина (Русия), който бяха оценени съответно с 27.200 точки и 26.800 точки.

Във финала с лента Калейн също беше игра без грешка и беше оценена с 23.400 точки. Титлата спечели Дина Аверина с 24.750 точки, а трета е Екатерина Веденеева (Словения) с 22.050 точки.

Калейн извоюва бронзовите отличия във финалите с обръч и с топка. В изпълненията с обръч победителка стана представителката на домакините Арина Аверина с 27.350 точки, а втора остана сестра ѝ Дина Аверина с 26.700 точки. Боряна спечели бронзовия медал с оценка от  26.000 точки.

Боряна Калейн за класирането си за Олимпиадата: Не мога да осъзная какво направих

Във финала с топка двете сестри размениха местата си - първа е Дина с 28.900 точки, следвана от Арина с 28.350 точки. За фантастичния си танц на песента „Вечеряй, Радо" българката получи оценка от 27.100 точки.

Това е първото официално състезание за годината по художествена гимнастика в олимпийската 2021 година.

Общо равносметката на България от турнира е 12 медала - 1 златен, 4 сребърни и 7 бронзови.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР