Коментар на евродепутата Илхан Кючюк

Преди дни председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи предстоящите избори на 4-ти април като едни от най-важните избори след 1989 г. В студиото на „Неделята на NOVA” евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк коментира защо вотът е наистина важен от всички досега.

„Моментът е преломен. Институциите не функционират. 10 години ГЕРБ не могат да реформират страната. Стоим по лош начин на европейската сцена. Имахме едно европейско председателство, което постави важни теми и ние сме ги подкрепяли, но оттам нататък не виждам значими прояви на правителството в тази посока”, каза той.

Как може да изглеждат листите с кандидатите за депутати

„Има много възможности. Европа е континент на възможности – по отношение на зелената сделка, на дигитализацията, на начина, по който трябва да се осъществи този преход от един тип икономика към друг”, коментира Кючюк.

„Тези избори са много важни, защото чрез тях трябва да се възстанови парламентаризмът. Министър-председателят не обича да ходи в Народното събрание, той не го и прави. Неглижира работата му и затова ДПС чрез парламентарната си група иска ясни и категорични отговори от Томислав Дончев за всички детайли около отпуснатите средства”, коментира още той.

ДПС се регистрира за парламентарния вот

По думите му са нужни реформи, за да могат хората наистина да усетят парите, които Европа ни отпуска.

Според него обаче е трудно една единствена партия сама да извърши необходимите за страната реформи, така че да се възползваме максимално от средствата, които се отпускат.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.