Вижте какво още каза той в студиото на „Неделята на NOVA"

Масовата ваксинация е една голяма стъпка, за да се пребори пандемията. Това заяви зам.-председателят на Българския лекарски съюз на  д-р Николай Брънзалов.

Д-р Брънзалов: Заболеваемостта при третата вълна на COVID-19 ще бъде малко по-ниска

„Най-често задаваните въпроси, свързани с COVID-19, ги зададохме към министерството и към съответните експерти бордове по специалности. Отговориха ни на голяма част от тях. Те вече са публикувани и са обществено достъпни”, каза още той.

„В отговорите никъде не пише, че някоя от ваксините не е препоръчителна за даден контингент хронично болни хора. Това дава спокойствие на мен и на колегите ми да работим”, допълни д-р Брънзалов.

Отново дълги опашки от желаещи да се имунизират (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му е препоръчително хората с тежки реакции при алергии, да бъдат консултирани предварително със съответния специалист. „Ако човек знае, че към този момент е алергичен, е добре да се тества предварително при алерголог и да се прецени дали да му се сложи ваксина”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.