Демонстрациите са заради осъдения на затвор рапър

Шеста поредна нощ в Испания се състояха протести срещу осъждането на рапъра Пабло Хасел на девет месеца затвор за обида на монархията и възхвала на тероризма, съобщиха световните агенции.

Протестите в Испания продължават (ВИДЕО)

В Барселона, подобно на предишните дни, демонстрацията започна мирно, но с падането на нощта напрежението нарасна, когато протестиращи започнаха да замерят полицаи пред главното полицейско управление с камъни, бутилки и други предмети. На прочутата пешеходна улица "Рамбла" демонстранти издигнаха барикади и хвърляха предмети по силите на реда.По данни на полицията в протестите участвали близо хиляда души.

Хиляди на протест в Испания срещу задържането на известен рапър

Каталунската полиция е арестувала най-малко петима демонстранти, които разбили витрините на магазин за дрехи и го разграбили. Един полицай е пострадал при задържането на вандалите. Над 90 души са били арестувани в областта Каталуния и други испански градове след като Хасел беше задържан и вкаран в затвора във вторник, припомня Ройтерс.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е
Източник: БТА