Инцидентът е от неделя вечер

Въоръжен грабеж в хранителен магазин в центъра на София. Около 21 часа снощи двама маскирани с качулки насочили пистолети към една от продавачкитe и поискали всички пари от касата. По неофициална информация са отмъкнали около 200-300 лева и избягали. 

Въоръжен грабеж в центъра на София (ВИДЕО)

В магазина били две продавачки. Крадците изчаквали момент, в който жените прибирали зеленчуци от щанд пред магазина. Едната от тях получила нервна криза вследствие на сборичкване с един от крадците. Успяла обаче да натисне паник бутона. На място пристигнала и линейка.

 Извършителите усплели да избягат преди идването на полицията. През това време в магазина не е имало хора. Те заяви, че подобно нещо до сега не се е случвало.  Живущите в района също разказват, че наоколо подобни грабежи не са се случвали от години. 

Действията на полицията продължиха до 23 часа. Извършени са огледи и процесуални действия. Разпитани са свидетели. Иззети са записите от охранителните камери както на магазина, така и на съседните обекти. Според версията на МВР става дума за дребни крадци. Разследването продължава.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е