Училищата отварят на 8 март

План за излизане от карантината в 4 точки обяви британският премиер Борис Джонсън. Във фаза едно от 8-ми март ще бъдат отворени училищата. Три седмици след това ще бъдат разрешени събирания на шестима души и на две домакинства и ще бъдат възобновени спортовете на открито, сред които футбол и тенис. От 12 април ще бъде позволено на магазините и фризьорските салони да отворят врати. Във фаза три от 17 май ще бъдат отменени повечето правила за социално дистанциране. Борис Джонсън изрази надежда, че във фаза четири от 21 юни ще отпаднат всички ограничения. В момента във Великобритания са ваксинирани почти 18 милиона души, а броят на хоспитализираните е спаднал с повече от 85%. 

Борис Джонсън планира до края на юли ваксиниране на всички пълнолетни

„Вървим към това, което се надявам и вярвам, че е еднопосочен път към свободата и това пътуване е възможно благодарение на темпото на програмата ни за ваксинация”, заяви Джонсън.

Джонсън призова за глобален договор в борбата с COVID-19

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.