Предложението беше на управляващите

Последното заседание на Народното събрание ще бъде на 25-и март. Тогава депутатите ще се съберат само за да гласуват закриването на 44-тия парламент. Предложението на управляващите беше прието на днешното заседание на парламента.

Законодателна дейност обаче депутатите ще извършват до 5-и март, включително. Тогава е и официалният старт на предизборната кампания. Така, за периода от 8-и до 24-ти март парламентът няма да провежда заседания, а министрите ще отговарят на депутатски въпроси писмено.

„По този начин ще уредим да работи Народното събрание до изтичане на мандата му до 25 март 2021 година. Като даваме възможност при необходимост да се свикат извънредни заседания”, заяви Красимир Ципов.

Последни размествания в последните дни - депутатът Владислав Николов пожела да напусне редиците на ГЕРБ. Причината – той става водач на листа в Плевен, но от партията на бившия втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов. „Това решение не е взето така случайно. Доста дълго време съм мислил по тема, провел съм няколко разговори с г-н Цветанов и дойде моментът, в който взех това решение”, каза той.

Николов вече е прекратил членството си в ГЕРБ. Обясни, че не бил разочарован от партията, просто е избрал друга. „И съм поел към проект, който привлича доста хора, които са изповядвали и идеите на политическа партия ГЕРБ. Проект, в който аз виждам енергия, бъдеще”, допълни Николов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.