Той коментира и евентуалните коалиционни партньори на столетницата

В момента БСП няма предложение за министър-председател. Такова трябвало да бъде утвърдено от Националния съвет на партията. Практиката в историята назад обаче показвала, че председателят на най-голямата парламентарна група е фаворит за този пост. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски в студиото на „Здравей, България”. 

БСП е готова с листите си с кандидат-депутати за изборите на 4 април

„Имаме над 90 души гражданска квота и коалиционни партньори. Това показва едно отваряне на партията и на коалицията към обществото и общественото мнение. В листите имаме известни професионалисти от науката, изкуството, иновациите и медицината”, добави за листите той. 

Относно коалиция за управление със Слави Трифонов Свиленски каза: „Коалиция върху какво? Ако Слави Трифонов, партията му и представителите му са за това да не се краде в държавата, да не се опорочават обществени поръчки, болниците да не са търговски дружества и др., ако тези неща се приемат от партията на Трифонов или тази на Мая Манолова - са добре дошли на масата за преговорите”, обясни Свиленски.

БСП И ГЕРБ В СПОР: Справиха ли се управляващите с пандемията? (ВИДЕО)

Депутатът от БСП посочи, че невъзможният партньор е този, който иска да продължи същото управление за държавата.

„Невъзможен партньор е партия ГЕРБ. Тази, която е олицетворение на този порочен модел”, категоричен беше Свиленски.

Той посочи, че БСП е оставила решението за подкрепа на Румен Радев за втори мандат, защото на 4 април първо имало парламентарни избори.

„Разбира се, г-н Радев получава нашата подкрепа в политиките и действията, които провежда като президент”, заключи Свиленски.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.