Според негов адвокат това е в разрез с установената практика

Руският опозиционер Алексей Навални е изведен от следствения изолатор номер едно в Москва и транспортиран до друг затвор, вероятно извън столицата, съобщиха днес негови адвокати, цитирани от ТАСС и Ройтерс.

Намалиха присъдата на Навални с месец и половина (ВИДЕО)

Адвокат Вадим Кобзев написа в Twitter, че клиентът му е изведен от изолатора „Матроска тишина”. Той обаче не даде подробности.

Според Олга Михайлова, друг адвокат на Навални, затворническите власти са потвърдили това, но са отказали да уточнят къде ще бъде преместен клиентът й.

„Очакваме, че след пристигането му на роднините ще бъде съобщено къде е”, заяви Михайлова. Тя отбеляза, че това толкова прибързано транспортиране на лишен от свобода е в разрез с установената практика.

Съветът на ЕС налага санкции срещу конкретни лица, отговорни за нарушаване правата на човека в Русия (ВИДЕО)

По-рано този месец критикът на Кремъл беше осъден на малко повече от 2 години и половина затвор за нарушаване на условна присъда по дело, което според него е политически мотивирано.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА