Депутатът от ГЕРБ говори пред Диана Найденова в "Карай направо"

„Ще имаме продължение на това успешно за България управление. Премиер си имаме, пътят е ясен. Продължаваме напред”. Това заяви пред Диана Найденова в "Карай направо" депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

И обясни, че Народното събрание винаги се е ползвало с по-ниска оценка от останалите институции. „Битката в това НС беше много голяма. Тя стартира от първия ден и продължава до днес”, поясни Гърневски.

По думите му управляващото мнозинство 4 години работи "за" обществото. „И понеже мнозинството изпълнява онова, което е обещало преди да попадне във фокуса на този парламент, започна големият опит на опозицията да прекрати това Народно събрание”, каза още Гърневски.

Каракачанов: Правителството може да бъде критикувано, но то свърши много работа

„Няма значение как ни нарича един случайно попаднал човек в политиката. Един човек, който въобще не разбра какви са му конституционните задължения. Човек, който не разбира какво трябва да върши на този пост и какво не. Първата му основна функция е да бъде обединител на нацията. Този човек не разбра къде е попаднал, превърна президентството в семейна хасиенда. По време на пандемия, по време когато правителството и институциите се борят за здравето на всеки един българин, да излезеш и да вдигнеш болшевишки юмрук, да призовеш за преврат, не е ли национално предателство, не е ли срам и позор?”, коментира депутатът от ГЕРБ относно думите и действията на Радев.

Според Гърневски обещанията, които е дало правителството, са изпълнени. 

„БСП от първия ден стартира атака срещу управляващите с фалшиви новини, с оплюване на народни представители, каруцарско плюене 4 години срещу премиера, с интриги и лъжи”, категоричен е политикът.

Според него положителното в ГЕРБ е това, че когато някой допусне грешка, бива отстранен от длъжност. По думите му на предстоящите избори ще настъпи краят на една 101-годишната мафия.  Гърневски е категоричен, че БСП ще загубят вота.  „Те се самоунищожават”, поясни депутатът.

На въпрос с кои партии може да се съюзи ГЕРБ, Гърневски заяви следното:

„Когато ГЕРБ спечели, ще има достатъчно кандидати, които ще искат да управляват с нея. Има формации, които имат добри шансове да влязат в Народното събрание. Тогава може да коментираме”.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.