Най-добрите скиори на планетата вече са в България

Старт на Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Банско. Най-добрите скиори на планетата вече са в България. Те започнаха да се спускат по ски пистата „Томба” в 11.00 ч. Изключително строги са мерките, които трябва да се спазват. Носенето на маски е задължително. Всички, които наблюдават състезанието и са близо до състезателите, трябва да бъдат с отрицателни PCR- тестове. Състезанието се провежда без публика. Зрители все пак успяваха да наблюдават част от състезанието на огромната видео стена край пистата. Утре е второто спускане.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

 

„Да се прави голямо спортно събитие в тези времена действително е много трудно. Пандемията ни постави в по-различна ситуация от нормалната организация. От средата на юли се работи по протокола за безопасност. Той е много стриктен. Тестваме непрекъснато всички, които имат отношение към състезанието. Надявам се, това да даде резултат. Времето е чудесно, днес ще се насладим на прекрасно състезание”, заяви вицепрезидентът на Българската федерация по ски Георги Бобев.

Алберт Попов с първа победа за годината в гигантския слалом

 

"ЗИМА" НА ВИВАЛДИ: Васко Василев от върховете на Пирин (ВИДЕО)

СИНХРОН: Красен Кралев, миинистър на спорта:

"Поредното блестящо организирано състезание от Българската федерация по ски. Аз съм изключително горд с това, което направихме. Много малко са държавите, които могат да правят такива състезания в условията на пандемия.. Дори представителят на ФИС, който е тук, каза, че това е най-добре организирана Световна купа през този сезон", каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

 

Състезанието може да проследите в ефира на "NOVA Sport".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.