От какво се определя вотът на гражданите?

"Заради епидемичната ситуация кампанията ще бъде в електронните медии и в социалните мрежи, което ще я направи много трудна", това каза в ефира на „Неделята на NOVA” проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Според комуникационния експерт и консултант Любомир Аламанов в момента хората са много притеснени за бъдещето си и затова какво ще се случи в близките месеци, което ще ограничи възможностите за екзотичните кандидати да привлекат внимание.

Митьо Пищова за новите лица в политиката и новия морал (ВИДЕО)

"Сериозността ще победи за добро или лошо. Естествено е, че хората са притеснени от вируса, но все още няма кампания какви ще са мерките за безопасност, които ще бъдат приложени по време на самите избори", смята той.

Експертът вярва, че Бойко Борисов няма да бъде ограничен в изявите си от пандемията, дори напротив - ще използва всички инструменти, за да води кампания.

ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите

"Борисов си има изграден образ, той си го е формирал и стои стабилно", добави и проф. Христова.

Според нея проблемът на политиците в България е, че никога не се провежда пълна реформа. Заявява се намерение за такива, но след протести и шум от различни страни такава никога не се случва докрай. 

"Трябва да има воля за случване на нещата. А на българите им се иска нещата да се случат веднага. Нужно е да се упражнява граждански натиск, за да има резултат", убедена е тя.

Относно кандидадите в гражданските квоти на различните партии, Любомир Аламанов се надява лекарите и други популярни личности, влизащи в листите,  да не бъдат употребени.

Според него е проблем, че хората вече гласуват емоционално, защото може да се излезе от нормалната европейска рамка и да се залитне силно по популизма.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.