Вижте кои са носителите във всички категории

Номинираната за участието си в комедията „I Care a Lot” Розамунд Пайк спечели „Златен глобус” за най-добра актриса в категорията „Комедиен филм или мюзикъл”. В надпреварата за това отличие се състезаваше и българката Мария Бакалова. Тя беше номинирана за ролята си на Тутар във филма „Борат 2” на Саша Барън Коен.

За наградата Бакалова се състезаваше със звезди като Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и победителката Розамунд Пайк. Въпреки това мнозина я сочеха за фаворит.

„Борат 2” обаче получи „Златен глобус” в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия.

Чадуик Боузман беше отличен посмъртно със "Златен глобус" за най-добър актьор във филмова драма "Ма Рейни: Майката на блуса",  а Андра Дей бе удостоена с приза за най-добра актриса в тази категория с ролята си в продукцията "Съединени американски щати срещу Били Холидей".

Филмът "Земя на номади" получи статуетка в категорията за най-добра филмова драма, а Клои Чжао взе отличието за най-добър режисьор за работата си по лентата. 

 

 

В ОЧАКВАНЕ НА "ЗЛАТНИТЕ ГЛОБУСИ": Ще стане ли Мария Бакалова първата отличена българка?

Анимационният филм „За душата” на „Пиксар” спечели „Златен глобус” за най-добра анимация, предаде Ройтерс. Агенцията коментира, че това е първата анимация на „Пиксар” с чернокож главен герой.

Първата обявена награда тази година беше за най-добър актьор в поддържаща роля. Тя отиде при Даниел Калуя за изпълнението му в „Юда и черният месия”, съобщи Асошиейтед прес.

Наградата за най-добър сценарий отива у Арън Соркин за „Процесът срещу Чикаго 7” на Нетфликс.

Кой е най-сериозният съперник на Мария Бакалова на наградите "Златен глобус"?

„Шитс крийк” взе отличието за най-добър телевизионен комедиен сериал. Поредицата беше наградена и в още една категория - за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал за изпълнението на Катрин О'Хара.

Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в „Дотолкова съм сигурен”.

Джейсън Съдейкис грабна статуетката  за най-добър актьор в комедиен сериал за ролята си в "Тед Ласо". 

Наградата за най-добър чуждоезичен филм бе присъдена на корейско-американската продукция "Минари". 

 

Джон Бойега е отличен за най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за изпълнението му в „Малка брадва”.

УСПЕХ В ХОЛИВУД: Мария Бакалова e първата българка, номинирана за "Златен глобус" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Короната" беше отличен за най-добър телевизионен драматичен сериал. Призът за най-добър актьор и за най-добра актриса в тази категория отидоха съответно у Джош О'Конър и у Ема Корин за ролите им в същата поредица. 

Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията, която беше отложена с два месеца, е без червен килим. Тя бе предавана на живо от двете крайбрежия на САЩ. Водещи на шоуто бяха Тина Фей и Ейми Полър.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.