Преди това мъжът обиждал и заплашвал както медицинското лице, така и полицията

Русенец е арестуван за хулигански прояви срещу екип на Спешна помощ и полицаи. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град, предаде БТА.

Случаят е отпреди два дни. Около 13:50 часа екип на Спешна помощ и полицаи са изпратени по сигнал за буйстващ мъж на паркинг пред хипермаркет на бул. "Липник" в Русе.

Младеж нападна лекарка в София

Полицаите установили, че 46-годишният русенец е във видимо нетрезво състояние и с охлузни рани. При опит за контакт с него той започнал да обижда и да отправя заплахи към медицинския екип и служителите на реда.

Мъжът бил качен в линейката и откаран към адреса, на който живее. По време на придвижването към дома му той отново обиждал и заплашвал, като хвърлял предмети по фелдшера. Когато пристигнали пред блока му, екипите се свързали с майка му, за да го прибере. По-късно, докато патрулката потегляла от адреса, буйстващият мъж се опитал да я ритне, но залитнал и паднал на предния капак на линейката. Блъскал с крак и нея, а след това се насочил към медицинския фелдшер. Ударил го в лицето с юмрук, а след това и с вратата по рамото.

Мъж нападна лекар в Спешното отделение в Радомир

Полицейският екип се върнал бързо на място и задържал мъжа. Той бил откаран с линейката в полицейското управление.

За случая е уведомен прокурор, като е образувано бързо производство за извършеното престъпление.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.