КПКОНПИ се сезира след материали в медиите

На заседание, проведено на 1 март 2021 г., КПКОНПИ прие решение за образуване на производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на Росина Станиславова, кмет на район „Красно село“ в столицата.

Производството за Росина Станиславова е образувано след сезиране по медийни публикации за усвояване на европейски средства по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР).

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: КПКОНПИ проверява бившия директор на МБАЛ-Каварна

Ще се проверяват твърденията в медиите, че кметът на столичния район „Красно село“ е разпределила и на себе си средства по бюджета на програмата.

Според ЗПКОНПИ, за сигнал се приема и публикация в медиите, която съдържа данни за корупция или конфликт на интереси за лица, заемащи висши публични длъжности.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.