Партиите избраха районите, в които ще извадят остриетата си

Броени дни преди старта на предизборната кампания партийните сблъсъци по места вече са ясни. Партиите свалиха картите на масата и избраха районите, в които ще извадят остриетата си.

Един от основните лидерски сблъсъци и на тези избори ще е в 25-ти Многомандатен избирателен район в София. За гласовете на хората там ще се борят премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова. В битката се включва и „Демократична България”, в лицето на Христо Иванов.

От ВМРО изпращат там заместник-шефа на партията Искрен Веселинов, а Слави Трифонов изпрати един от сценаристите си - Филип Станев. Самият Трифонов е водач във Варна и Стара Загора.  Очертава се силна битка и в Пловдив - град, където отново един срещу друг се изправят Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Христо Иванов.

В София може да се окаже и че водач в един от районите е издирваният бизнесмен Васил Божков. Интересна е ситуацията и в Добрич, и в Кърджали. Социалният министър Деница Сачева се изправя срещу областната  лидерка на БСП Добрич Мая Димитрова. Председателят на парламента Цвета Караянчева отива като водач на листата на ГЕРБ в Кърджали, за да се изправи срещу лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и Петя Михалевска от левицата.

Освен върху начина, по който гласуваме, пандемията видимо се отрази и на състава на листите. И от първата линия срещу вируса медици застават на първата линия по пътя към депутатските места. Здравният министър проф. Костадин Ангелов води листите на ГЕРБ във  Велико Търново и Варна. Противникът на мерките на правителството в COVID кризата доц. Атанас Мангъров получи първото място в листата на АБВ в София. Пулмологът Александър Симидчиев се появи в листите на „Демократична България”. А от „Има такъв народ” излъчиха професор Андрей Чорбанов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.