Директорът на организацията излезе с призив към държавите

Тревожна тенденция отчита Световната здравна организация. Броят на новите случаи на коронавирус по света се увеличава отново, за първи път от седем седмици.

Рекорден брой нови случаи у нас от началото на годината

Генералният директор на организацията призова отделните страни да не разхлабват ограниченията заради коронавируса и предупреди, че той ще започне да се разпространява с нова сила, ако му позволим.

„Това е разочароващо, но не и изненадващо. Работим, за да разберем по-добре причините за това увеличение на заразяването. Някои от тях се дължат на разхлабването на ограниченията, на продължаващото предаване на новите варианти и на отпускането при хората. Ваксините ще помогнат да се спасят животи, но ако страните разчитат само на ваксините – те правят грешка”, посочи генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.