Тя е 89-та поред

Oт средата на миналата седмица Google започна разпространението на новата версия на браузъра Chrome. Тя е 89-та поред и идва със сравнително малко промени за потребителите, но с доста обновления.

Една от по-важните новости за потребителите е възможността да търсят сред отворените табове в браузъра си като тази функция вече е налична и за Windows и Mac. За целта потребителят може да кликне в иконата със стрелка надолу в горния десен ъгъл на прозореца и ще види списък с отворените табове. А най-горе в списъка има и поле за търсене.

Google заплашва да спре търсачката си в Австралия

Друга новост е за потребителите, които споделят компютъра си с други и съответно имат различни профили в Chrome. Промяната ще става факт поетапно за потребителите през следващите седмици.

Нова функция е Reading list. Тя е допълнение към традиционното създаване на отметки, което запазва връзки към избрани от потребителя сайтове. Reading list се появява в същото меню, но позволява временно съхранение на връзки, които потребителят да маркира като "прочетени"  и да изтрива по-бързо и лесно.

САЩ обвиняват Google в монопол

Също така Chrome 89 спира поддръжката на някои по-стари х86 процесори. Причината е, че те не поддържат новите технологии и системни изисквания.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.