Според тях властите защитават корпоративните интереси на големите чужди вериги за сметка на малкия и среден семеен бизнес

Собствениците на заведения реагираха остро на новината за разхлабване на мерките за големите нехранителни магазини и настояха за незабавно отваряне на неработещите си обекти.

Припомняме, че по-рано днес от икономическото министерство обявиха, че магазини, които имат външен вход, могат да заработят отново, ако обособят търговска площ до 300 кв. м.

Според собствениците на заведения обаче по този начин властите защитават корпоративните интереси на големите чужди вериги за сметка на малкия и среден семеен бизнес.

Ето и цялата позиция:

"Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв/м. МОЛИМ!!! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно…

Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си… Хайде стига! Тук вече не може да се скриете зад медицинската логика…

Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес!

"Третата вълна не прилича по нищо на втората", каза на днешния брифинг Костадин Ангелов! Не, министър Ангелов, не прилича на първата! При първата беше затворена цялата държава при 25 случая на ден, а с обявеното днес решение при над 4000 случая дневно отново не работят само заведенията, фитнесите и моловете! Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията! Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа.

Казахме ви го в средата на март: "Всичко или нищо" - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А ако не отваряте - плащате навреме адекватни компенсации! Вие обаче не разбирате, не искате да го разберете или просто така ви изнася.

За пореден път доказахте това, което ние повтаряме от самото начало, а именно - в това да затворите само 2-3 определени сектора няма никаква медицинска логика, а само чужди икономически и политически причини.

Щом няма проблем да работят магазините с преграждане на помещенията до 300 кв/м, ИЗИСКАВАМЕ НЕЗАБАВНО отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с помещения до 300 кв/м, а тези с над 300 кв/м площ да работят по условията на големите магазини и преграждане на 300 кв/м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и партита на открито можем да правим без проблем. Не ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини!!! Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура !

С последни капки на стоицизъм: СЗБ и БАЗ"

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК