Какви са опасенията им?

Здравните власти обявиха, че заведенията за хранене отварят врати на първи април, но само частите от тях, които са на открито. С работно време от 6 сутринта до 23 часа.

Оказва се обаче, че едва 14% от бранша са съгласни да отворят при тези условия. Какви са опасенията им?

Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за последното денонощие

„Статистиката може да не е точно такава. Направихме анкета за нагласите на колегите. Само 14% казаха, че искат да се отворят първо градините. Колко ще са реално, ще видим утре”, обясни председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.

Той добавя, че тези мерки са „бавна смърт” за бранша.

„При тези температури за април много малка част от колегите ще могат да работят нормално. Много голяма част няма да отворят, защото няма да могат да получат компенсации. Няма разписана програма за месец април”, обясни още Коларов.

Повече по темата гледайте във видеото