Такова мнение изрази Валери Йорданов

Продължава разследването на убийството на 46-годишния бизнесмен Николай Драгополов в София. Собственикът на автокъща беше застрелян, докато чака на червен светофар. Експертите смятат, че покушението е поръчково, а според бившия директор на СДВР Валери Йорданов изпълнителят на деянието не е случаен човек.

Мъж е убит в София пред очите на дете (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Всички елементи, които се съдържат, водят към изпълнение на поръчка. В случая бих казал, че това е проведено доста внимателно - като наблюдение. Най-вероятно мястото е наблюдавано нееднократно. Проучено е и къде е най-удобно да бъде извършено престъплението”, коментира Йорданов.

 

 

Според бившия директор на СДВР самата подготовка е продължила в рамките на 3 - 4 дни, в зависимост от маршрута и поведението на набелязаната жертва.

„В случая мястото е подбрано добре, тъй като е доста оживено и предоставя доста посоки за оттегляне. Наличието на свидетели е сведено до минимум. Ако някой е видял нещо, едва ли е обърнал внимание”, добави Йорданов.

Какви са версиите за показното убийство в София?

Той посочи, че по всяка вероятност е имало и съучастник - човек, който е наблюдавал кога жертвата ще излезе от автокъщата.

„Възможно е да е външна поръчка. Изпълнението според мен е доста скъпо като организация. Нашите изпълнения са доста шумни и придружени със стрелба. Тук виждаме едно доста стриктно изпълнение, както по отношение на организацията, така и по отношение на стрелбата”, обясни още Йорданов. 

Повече от коментара на Валери Йорданов гледайте във видеото.