В превозното средство е имало 32 пътници

Руски турист загина при автобусна катастрофа в Централна Турция, заяви пред ТАСС представител на руското генерално консулство в Анталия, съобщава Агенция „Фокус”.


​„Пътно-транспортно произшествие с участието на автобус, превозващ група от 32 руски туристи до Кападокия, които са били на почивка в Анталия, е станало на магистрала Коня-Аксарай на 10 април в 09:30 часа”, каза събеседникът на агенцията.

39 ранени при автобусна катастрофа в Турция

По предварителна информация, получена в Генералното консулство от местните правоохранителни органи, шофьорът на автобуса е загубил контрол върху пътя на заледен участък поради лоши метеорологични условия.


​При инцидента са ранени 26 руски туристи. За съжаление турските власти потвърдиха смъртта на един руски гражданин. Руската дипломатическа мисия добави, че „пострадалите са откарани в най-близките болници в населените места Коня и Селджук, оказва им се спешна медицинска помощ“.

Двама служители на руското посолство в Анкара са отишли на мястото на инцидента, за да окажат консулска помощ на пострадалите и да изяснят обстоятелствата около тежкото ПТП.

Източник: Агенция „Фокус”