Според него трябва да се реши проблемът с логистиката на препаратите

На дълги опашки за РНК ваксини се наредиха в началото на седмицата личните лекари. Сдобиха ли се с необходимите количества коментира председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. доктор Любомир Киров.

„Данните показват, че когато общопрактикуващите лекари получат ваксини, в рамките на няколко дни, рязко скача броят на имунизираните. Когато се видят най-големите числа - трябва да знаете, че ние сме се включили”, посочи той.

Според доц. Киров трябва да се реши проблемът с логистиката на ваксините. Той обясни, че колегите му пътуват индивидуално и изчакват около два часа.  

„Решението на проблема - първо трябва да се дадат достатъчно количества. В определен ден да се вземат заявените ваксини. Другият вариант е един колега да ходи да ги получи. Трето - това беше обещано - може да се направи логистика ваксините да бъдат доставяни и до нас”, уточни той.

Доц. Киров каза, че достатъчното количество ваксини е толкова, колкото общопрактикуващите лекари са заявили.

„На нас трябва да ни бъдат осигурени от всички ваксини, за да могат пациентите да избират”, призова председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Повече и за ваксината на AstraZeneca гледайте във видеото.