Предаването непрекъснато увеличава дела на зрителската си аудитория сред всички целеви групи

65 семейства се включиха в новия втори сезон на „Семейни войни” до момента, като от старта на предаването през февруари раздадените награди надвишават 270 000 лева. Вече има трима 5-кратни победители с обща спечелена сума от 65 000 лева, а в ефир са излъчени 650 от общо 3 600 въпроса, предварително зададени на 100 човека. 

Паралелно с нарастващата сума на наградите, зрителският интерес към „Семейни войни” също непрекъснато нараства. За първите три месеца в ефира на Нова предаването е увеличило дела на зрителската си аудитория сред всички основни целеви групи. Освен че подобрява собствения си резултат с всеки следващ месец, вторият сезон на „Семейни войни” убедително се наложи като предпочитаното предаване в този часови слот с близо два пъти по-голяма аудитория спрямо конкурентното предаване на втората медия, bTV, „Мама готви по-добре”.

От екипа на „Семейни войни” заявяват, че при обобщаване на резултатите от предварително зададените въпроси често се натъкват на невероятни попадения. На въпроса „Назовете европейска държава, в която повечето българи емигрират”, един човек е отговорил Нова Зеландия. Топ отговор на същия въпрос, зададен в предаването, е Испания, а участникът, натиснал първи бутона, е дал отговор Америка. При въпроса „Назовете животно, което живее във вода”, един от анкетираните е дал отговор „Тъща ми” с аргумента, че тъща му действително живее и работи на малък остров в голяма българска река. Но каква е причината за странната асоциация – остава неясно.

Продуцентите на предаването Атанас Маринов и Румен Луканов обещават до края на сезона много атрактивни участници, а въпросите, които ще бъдат зададени в ефира на „Семейни войни”, ще разкрият още любопитни факти от бита и ежедневието на българина. 

1 300 семейства от различни краища на България са записалите се за участие в „Семейни войни” досега. Сред регистриралите се за кастинг има и няколко семейства от чужбина. Едно от тях е от съседна Гърция, като само двама от членовете му говорят български и според регламента поради тази причина нямат право на участие. 

Не пропускайте обичаната телевизионна игра „Семейни войни” – всеки делничен ден от 18.00 ч. по Нова.

Данни: Nielsen Admosphere Bulgaria