Жарко Момчилович е смятан за член на прочутия Земунски клан

Сърбин, задържан у нас по искане на САЩ, избяга, докато е под домашен арест.

Жарко Момчилович е сочен за участник в международен наркотрафик. Чужденецът е бил освободен от ареста на 2 април от Софийския градски съд. Вече е обявен за издирване.

Жарко Момчилович е смятан за член на прочутия Земунски клан – мощна престъпна организация в Сърбия. Търсен е заради дело в Районния федерален съд на Ню Йорк по обвинения за внос на хероин в САЩ.  Задържан е в София през януари. Така до преди дни, когато е пуснат под домашен арест, докато чака делото за екстрадицията му.

И така Жарко Момчилович е трябвало да бъде под домашен арест, но по наша информация той изобщо не е пребивавал на адреса, на който е трябвало да бъде.

Адвокатката му твърди друго.

„Мярката „домашен арест” се контролира от МВР. Миналата седмица, във вторник към 18:30 часа отидох дотам. Докато бях там, дойдоха служители на МВР и го провериха”, заяви Аделина Натина – адвокат на Жарко Момчилович.

Апартаментът в столичния квартал „Кръстова вада” е собственост именно на адвокат Натина. Договорът за наем между нея и близки на мъжа е сключен ден преди да го освободят под домашен арест.

Сърдечно заболяване е един от мотивите съдът да го пусне на свобода. А другият – сключеният договор за наем. В последната дума пред магистратите Момчилович казва, че няма намерение да се укрие.

„Дори не беше докаран, защото заболяването му е от такова естество, че може да умре всеки един момент – руптура на сърцето. Изрично е записано, че не може да пътува”, обясни Аделина Натина.

Според източници на NOVA сърбинът вече е избягал от България с помощ от свои близки. Те са му помогнали да напусне страната през зелена граница посока Сърбия.

„Прокуратурата не е виновна за всичко в тази държава. Вие сте журналисти отправете си въпроса към съда. Прокуратурата е протестирала в срок”, заяви Сийка Милева, говорител на главния прокурор.