В 9 области има предупреждения за силен вятър

Предстои прохладен и ветровит четвъртък. Облачността ще е колеблива и динамична с повече слънце в Югозападните райони. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 10 и 15 градуса. Слаби превалявания в ранните часове все още са възможни по Южното Черноморие, а следобед - на изолирани места в най-южните райони на страната.

Вятърът през деня остава западен, със студени силни пориви в Дунавската равнина. Най-силно ще духа в областите по западното и централно поречие на Дунав, както и от двете страни на Централна и Източна Стара планина. В сила е жълт код с прогнозирани пориви до 60-70 км/ч.

В планините в четвъртък ще е особено ветровито. Облачността ще се задържи значителна, но валежи са вероятни най-вече в Родопите. Температурите в топлата част на деня ще са между минус 2 и плюс 4 градуса.

В петък денят ще започне със слънчево време, но с температури сутринта в западната половина на страната около нулата. Без валежи, но в хода на деня облачността от Югозапад ще се увеличава. С оформянето на средиземноморска зона с ниско атмосферно налягане късно вечерта ще започнат валежи. В събота и неделя те ще са по-чести в западната половина на страната, но в понеделник и вторник ще вали повсеместно и на места интензивно. Вятърът по периферията на циклона също ще е със силни пориви.

Около средата на следващата седмица времето ще се успокои – валежите ще спрат, а температурите ще се повишат. Около Цветница обаче отново се очертава нестабилно време с валежи, което ще се задържи до дните около Великден.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.