Премиерът в оставка коментира и казуса с разформироването на Националния оперативен щаб

Лидерът ГЕРБ и премиер в оставка даде извънреден брифинг в централата на партията. В него участваха и други трима членове на кабинета в оставка - вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

"Ще започнем с Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като последните дни се опитват да го изкарат едва ли не като неангажираност. Искат да го направят ябълката на раздора, а той всъщност е правен от над 200 човека", заяви премиерът в оставка.



"Аз съм отговорен човек и неслучайно сме работили много по този план. Моето предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат - той е добре съставен. Отхвърлете го, ако не ви харесва. Направете ваш, но спрете да спекулирате, че няма план", заяви лидерът на ГЕРБ.

Премиерът в оставка обясни, че не е отишъл в парламента в петък, защото нямало да бъде изслушан. Но планирал да се яви в сряда.

 

 

"Не знам откъде идва голямото самочувствие на нашите колеги. Аз, когато прохождах, срещу мен бяха остриетата на Сергей Станишев", призна Борисов.

"Трябва да оборим някои лъжи и интерпретации и да помолим колегите... "Росенец" вече няма да бъде закачан - бъдете сигурни. Бъдете сигурни и, че няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че за целта трябва по-спокоен парламент", заяви Борисов, визирайки обяснението за забавяне на предложението за мажоритарен вот, което от "Има такъв народ" дадоха преди дни.



"Знаете ли кога ще го направят? Когато по някакъв начин, дори и физически, се разправят с ГЕРБ", категоричен е Борисов.

 

 

Борисов коментира и казуса със закриването на Националния оперативен щаб:

"Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Само с едно гласуване могат да продължат работата му и д-р Симидчиев да дава указания. Злобата и реваншизмът им стигна дотам, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка. И заключи: "Време е да управлявате! Управлявайте! Ние вече не сме ви нужни!"

"От началото на годината до този момент изплатихме 1 345 100 000 лв. за социално-икономически разходи", каза финансовият министър в оставка Кирил Ананиев и подчерта, че правителството е управлявало разходите на държавата правилно.

 

 

"Слушайки коментарите на всички нови мераклии за властта, искам да ги помоля да прочетат действащите закони в страната. Всички изказвания на политици, включително и лекари, ясно показват, че тези хора не познават законодателството в България в областта на здравеопазването и не знаят какво правят", заяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов.

 

 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК