Компанията залага на музиката и разговорите

Facebook обяви няколко нови услуги, върху които социалната мрежа работи и ще предлага скоро. Аудиото е новата сфера, в която компанията ще полага усилия, заради увеличения интерес към тези услуги.

Една от новите функции ще е Live Audio Rooms. Тя ще позволи на потребителите да участват в гласови разговори, които ще са организирани във виртуални стаи по различни теми. Функцията е сходна с тази на придобилото популярност през последните месеци приложение Clubhouse. Тя ще е достъпна през Facebook и приложението Messenger.

Facebook няма да уведомява за новия теч на данни

Популярните личности ще могат да участват и в платформата Stars, чрез която да печелят пари от гласовите чатове. Това ще става чрез абонаменти, платен достъп до гласови чатове и др.

Друга услуга е Soundbites. Чрез нея потребителите ще могат да споделят и да слушат кратки звукови файлове. Това може да музика, новина, коментар и т.н. Зукърбърг я определя като своеобразна аудио версия на TikTok.

Facebook ще обърне по-голямо внимание и на подкастовете. Компанията планира да направи секция за подкастове, в която потребителите ще могат да откриват интереси за тях предавания, а създателите им - да ги споделят. Не се изключва и партньорство с вече съществуваща подкаст платформа.

Google показва как промените в климата влияят на Земята

Зукърбърг споделя, че основната цел на новите услуги е да се дадат повече възможности на създателите на съдържание. Аудио услугите ще имат и субтитри за хората с увреден слух.

Facebook не дава конкретни срокове за старт на новите услуги. Експериментите с Live Audio Rooms започват сега, като целта е услугата да е достъпна масово през лято. За останалите услуги компанията също споменята, че ще са достъпни в близките месеци.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.