Такива обвинения отправят близки на починал в инцидента

При катастрофа на пътя София - Варна край Български извор миналата година загинаха трима младежи. Те са се возили  в един автомобил. Шофьорът загива на място, а другите две момчета умират няколко дни по-късно заради тежка мозъчна травма.

Водачът на автомобила, който предизвиква удара, се е движил с несъобразена скорост и e изпуснал волана. За случая пожелаха да говорят родителите на едно от починалите момчета. Те твърдят, че разследването буксува и че виновникът дори не е с отнета шофьорска книжка. Чакат се и автотехнически експертизи.

„На участък преди Български извор, синът ми се е връщал от Габрово. На завой този водач е карал поне със 180 км/ч. и ги блъска челно. Моят син почина на място”, разказа Николай Николов, който остава в недоумение как е възможно човек, убил трима души, все още да е на свобода.

Относно делото близките твърдят, че има проблеми с вещите лица и затова не могат да се извадят експертизи.

„Не може, когато си убил трима души, да продължаваш да имаш шофьорска книжка, да се разхождаш навън. Какво чакаме - да убие още хора, за да може да му отнемат свидетелството и да бъде подведен под отговорност”, попита Петя Иванова.

Според нея семейството на шофьора, за когото имат претенции, е добре финансово обезпечено. Майка му, както и самият водач имат фирми. Притесняват се, че с това може да се повлияе на делото. 

Наблюдаващият делото прокурор обясни, че книжката не е отнета, защото водачът не е употребил алкохол и наркотици. Изчаква се присъда, за да се пристъпи към действия.