Пиарът не смята, че тя е била подходяща за премиер

„При Антоанета Стефанова видях, че просто няма кой друг да се появи, който да може да бъде голяма фигура и да върне достойно мандата. Има и друго нещо – те се опитаха да си направят реклама чрез нея. По страшното щеше да е, ако тя беше станала министър-председател, защото според мен не е достатъчно подготвена. Смятам, че има достатъчно по-подготвени хора, които са управлявали някога”, заяви политическият пиар Нидал Алгафари в ефира на „Офанзива”.

България на крачка от предсрочни избори, ИТН върна мандата на Радев (ОБЗОР)

Той е на мнение, че този избор за премиер от „Има такъв народ” е бил обиден за избирателите на Слави Трифонов. Според Алгафари Тошко Йорданов вече е успял да набере достатъчно негативи и също не би бил добър избор за този пост.

„Има такъв народ” много говореха, че не искат подкрепа от партиите на статуквото. Но нямаше да им достигнат гласова, трябваше да имат подкрепата на ГЕРБ или БСП. Журналистите, а и хората, щяха да ги разкъсат. Освен това аз имах усещането, че ако Трифонов беше предложил кабинет, той щеше да бъде подкрепен и от ДПС, и от БСП, а и от ГЕРБ. Тогава щяха много да загубят”, каза Алгафари.

Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо трябваше да върнем мандата

Пиарът смята за обиден и начинът, по който Трифонов кореспондира с избирателите през социалните мрежи. Според него е било грешен ход от лидера на „Има такъв народ” да се появи пред една бяла стена, облечен с тениска, за да говори злобно и с омраза.

„Ако говоренето им ще е в стил „Тошко Йорданов”, по-добре да продължат да мълчат. Когато се обади някой от тях, го прави по не особено добър начин и им носи много негативи. Начинът, по който говори Тошко – с това озлобление, с този поглед, с тази високомерност, също не помага”, каза още Алгафари.

Целия разговор гледайте във видеото.